Aanmelding
Een afspraak kan telefonisch of via mail gemaakt worden, waarna je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek.
In een kennismakingsgesprek zullen we ingaan op jouw vraag en verwachtingen. Ook wordt er even tijd genomen voor praktische afspraken. In gezamenlijk overleg kan dan gekozen worden voor verdere begeleiding of een geschikte doorverwijzing.
Concreet kan de begeleiding de vorm aannemen van individuele gesprekstherapie voor kinderen, jongeren of volwassenen, relatie- of koppeltherapie, ouderbegeleiding of gezinstherapie.
De duur en de frequentie van de therapie zijn afhankelijk van persoon tot persoon en van de aard van de problematiek en worden in onderling overleg bepaald.

Tarieven
Een sessie duurt ongeveer een uur. Een individuele sessie kost €50, een koppel- of familiesessie of een eerste gesprek €70. Als je niet op een afspraak kan komen dien je ten laatste 24u voor aanvang te verwittigen. Bij laattijdige annulatie wordt er een vergoeding van €20 aangerekend.

Samenwerking
De praktijk werkt samen met huisartsen, CLB, CGGZ en psychiatrische ziekenhuizen. Wederzijdse doorverwijzingen zijn mogelijk.
De praktijk maakt deel uit van een groepspraktijk voor psychotherapie waar Sigrid Smets instaat voor creatieve psychotherapie en zich voornamelijk richt op kinderen en jongeren.

Bereikbaarheid
De praktijk bevindt zich op 1km van het station van Sint-Katelijne-Waver.